All for Joomla All for Webmasters
+48 605633020 | +48 535131336 | +49 15145234520 | Nr cer.17105 progress.arbeit@gmail.com

Drodzy Opiekunowie, zapraszamy do rozsmakowania się w zdrowej i lekkiej zupie krem z awokado i ogórka szklarniowego.

Składniki:
1 ogórek szklarniowy
1/3 niedużego pora
1 dojrzałe awokado
1/2 litra bulionu warzywnego
garstka liści bazylii (część do dekoracji)
150ml śmietany kremowej (30%)
sól, świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzenia:
Ogórek dokładnie umyć i pokroić na plasterki. Nie obierać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać do niej ogórek i pokrojony w krążki por. Dusić około 8 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie wlać połowę bulionu i gotować około 10-12 minut. Następnie dodać część posiekanej bazylii oraz wydrążone awokado. Zupę dokładnie zmiksować. Dodać śmietanę, resztę bulionu i doprawić do smaku. Zupę podawać schłodzoną przystrojoną listkami bazylii.

Smacznego!